Krimibøger er fyldt med spænding

krimibøger

Krimi bøger – forbrydelser og opklaringer 

Hvis vi lige skal tage den helt fra starten af, må det være på sin plads først og fremmest at slå fast, hvad krimibøger egentlig er. Når en bog bliver betegnet som en krimibog, kriminalroman eller slet og ret en krimi, vil det sige, at der er tale om et skønlitterært værk, som omhandler en forbrydelse og opklaringen af selv samme. 

Netop at der er tale om et skønlitterært værk, er ganske essentielt. Dette betyder nemlig, at der er tale om en helt eller delvist opdigtet historie. På den måde adskiller krimibøger sig fra den populære true crime-genre, hvor der er tale om virkelige hændelser. 


Krimibøger er en bred genre

Netop fordi krimibøger kan beskrives som et litterært værk, hvor forbrydelsen er styrende for fortællingens plot, spænder genren vidt og bredt. Der kan for eksempel være tale om en psykologisk thriller, som gør det uhyggeligt at være alene hjemme om aftenen, men der kan også sagtens være tale om en mere munter spionroman. 

Netop fordi genren spænder så bredt, er det næsten muligt for alle og enhver at finde en krimibog, der falder i deres smag. Nogle af de meget specifikke undergenrene har sågar fået deres egne navne. Dette gælder blandt andet politiromanen, som omhandler krimier, der beskriver politiarbejdet. Eller femikrimien, der er skabt af kvindelige forfattere og har en kvinde i hovedrollen. 


Hvor finder man de bedste krimi bøger?

Skal du i gang med at læse krimibøger, er det klart, at du gerne vil læse de bedste af slagsen. Men hvad adskiller egentlig de bedste krimibøger fra de gode krimi bøger? Det kan være svært at finde et entydigt svar, da personlig smag spiller en enorm rolle. Dog er der hjælp at hente!

Hvis du gerne vil finde de bedste krimibøger, kan det blandt andet være en god idé at smutte forbi dit lokale bibliotek. Her står der med garanti en bibliotekar klar, som kan hjælpe dig. Fordelen ved at snakke med en bibliotekar er, at du har mulighed for at beskrive dine personlige præferencer. Således er det muligt at finde en bog, der passer lige præcis ind i det tema, som du er på udkig efter. 

Er du ikke frisk på at drage ned på biblioteket, er der desuden meget hjælp at hente online. Netop fordi krimi bøger er så populære, bliver der konstant lavet lister over de bedste krimi bøger. Ved at søge nogle af disse lister frem, kan du uden tvivl få inspiration til din læsning. 


Nye bøger krimi – læs dem før de andre

Bliver du opslugt af krimi bøgernes verden, kan det være spændende at holde udkig efter de nye bøger. Kommer der en ny krimibog bestseller på markedet, kan du nemlig være sikker på, at der vil blive snakke om den. 

I dette tilfælde kan det være enormt fedt allerede at have læst bogen. Dels fordi at du på den måde har muligheden for at deltage i snakken, men også fordi, at du hermed undgår at få afsløret vigtige dele af handlingen. 

Man kan nemlig ikke komme udenom, at en af de allerbedste ting ved krimi bøger er, at spændingen bliver trukket helt til det sidste. Således har du mulighed for at sidde derhjemme og gætte med, indtil forbryderen forhåbentlig bliver afsløret på overraskende og kreativ vis. 

Får du afsløret slutningen, inden du selv har læst bogen, må man altså i den grad sige, at en del af luften går ud af ballonen. Følger du derimod med, hvor det sker, når de nye bøger krimi udkommer, kan du undgå, at dette bliver et problem for dig. 


Krimi bøger bestseller – bøger bliver ikke bestsellere uden grund

Beskæftiger du dig med krimigenren, er det bestemt også værd at kigge nærmere på krimi bøger bestseller. Der er nemlig en grund til, at netop disse bøger er blevet bestsellere. Dette skyldes blandt andet deres evne til at fascinere og fastholde læseren. 

Skal du finde de bedste krimi bøger bestsellere, er det endnu engang en god idé at smutte en tur på internettet. Det er nemlig ofte herinde, at du kan finde de bedste og seneste opdaterede lister med krimi bøger bestsellere. 

Bliver der udgivet en ny bestseller, skal du dog ikke være bange for at gå glip af denne nyhed. På grund af krimigenrens store popularitet har disse bøger en tendens til at få en hel del opmærksomhed i medierne. Således er du sikker på, at du kan få fingrene i nogle af de bedste krimier, når de udkommer. 


Gratis e-bøger på dansk krimi

Bøger er ikke ligefrem billige. Hvis du er en ægte læsehest, betyder dette altså, at du hurtigt kan komme til at bruge over tusind kroner på bøger hver måned. På trods af at en voksende bogsamling er en sand fornøjelse, vil din pengepung uden tvivl være taknemlig, hvis du kaster dig over nogle af de gratis e-bøger på dansk krimi.

I dag er det nemlig ikke længere nødvendigt at købe fysiske krimi bøger, hvis du vil fylde dit liv med spænding. Mange af de mest populære bøger findes også som e-bøger eller som lydbøger og kan hentes ganske gratis. Dermed er det muligt at spare mange penge ad denne vej. 

Skal du overgå fra en fysisk bog til e-bøger, lydbøger eller podcasts, kræver det uden tvivl en del tilvænning. Ikke desto mindre kan det være enormt praktisk at læse dine krimi bøger på denne måde. Du kan nemlig downloade din bog til mobilen, og dermed er det muligt at hive den frem, lige når det passer dig.


Krimi bøger og krimiserier; fortællingen stopper ikke

Hvis du er i gang med en enormt spændende krimi bog, findes der næsten ikke noget værre end at bogen lakker mod enden. Den gode nyhed til dig er dog, at rigtig mange krimi bøger udkommer som en del af en serie. 

Har du forelsket dig i en specifik krimi bog, er der altså en god chance for, at den selv samme forfatter har skrevet en fortsættelse. De fleste krimi bøger er rimelig afsluttede handlinger, og det er derfor ikke sikkert, at kriminalsagen i den næste bog fascinerer dig i samme grad. 

Ikke desto mindre vil miljøet og personerne ofte være de samme. Har du forelsket dig i de forskellige karakterer, er krimi bøger serier altså den perfekte mulighed for at blive ved med, at følge med i deres liv. Krimi bøger og krimiserier kan sagtens indeholde mange bøger, og dermed har du en masse gode sider, som du kan se frem til at læse.