Dansk kvartfinaledrøm brister i højspændt drama

Med en kraftpræstation holdt Danmark trit med de tjekkiske storfavoritter, men tabte efter straffeslag.
Sebastian Dahm gjorde sit for at holde Danmarks kvartfinalehåb i live, men til sidst gik det galt.

112Nyt Redaktion,

31/05/2021

Det danske ishockeylandshold kan rejse hjem fra VM i ishockey, men det bliver med bevidstheden om, at holdet leverede højspænding til det allersidste.

Danmark tabte den afgørende, sidste gruppekamp med 1-2 efter straffeslag til Tjekkiet i et vildt drama.

Forinden havde Tjekkiet nået at juble over det, alle troede var et sejrsmål med 23 sekunder tilbage af overtiden. Efter et langt videogennemsyn blev scoringen dog annulleret, og kampen endte i en straffeafgørelse.

Her scorede tjekkerne fire gange træk på Sebastian Dahm og reserven Mads Søgaard, der fik chancen på et af forsøgene. Danmark scorede tre gange, mens Nicolai Meyer og Niklas Andersen kiksede.

Tjekkerne forlænger med sejren livet i turneringen, mens Danmark slutter på ni point - det tredjebedste facit nogensinde.

Spillerne vil utvivlsomt være dybt skuffede. Men på afstand vil de formentlig også erkende, at den tjekkiske gevinst var rimelig nok i en kamp, hvor Danmark var presset i bund i lange perioder.

På rå og rendyrket fight og helt forrygende målmandsspil af Sebastian Dahm holdt Danmark dog længe de desperate tjekkiske storfavoritter fra scoring.

Danmark fik også det tidlige åbningsmål, som er så vigtig for den danske slagplan, der er i høj grad er koncentreret om en stærk defensiv.

Nicklas Jensen fik efter knap fire minutter oceaner af plads til at hugge pucken i mål i dansk powerplay. Som så ofte før var det Markus Lauridsen, der leverede den præcis pasning til topscorerens femte VM-træffer.

1-0-føringen holdt længe, men cifrene skjulte det reelle kampbillede. Tjekkiet satte det danske hold under et kolossalt pres. Pucken dansede omkring målstregen, og konstant kom en dansk stav eller målmand Dahm til undsætning i sidste øjeblik.

Det kunne næsten ikke blive ved at gå godt, og det gjorde det da heller ikke. Fem minutter inde i tredje periode blev den danske tredjekæde fanget i egen zone under et langvarigt tjekkisk pres.

Forsvaret blev spillet tyndt, og en helt fri Dominik Kubalík udnyttede en tværpasning til at udligne til 1-1.

Det var, som om målet fik de tjekkiske spillere til at trække vejret og skrue en smule ned for turbotempoet. Danmark kom i de følgende minutter bedre med, og den tjekkiske keeper måtte levere en stor redning for at holde Niklas Andersen fra scoring.

Men den hårde forsvarskamp havde tydeligvis trættet spillerne, der knoklede for VM-avancementet på blytunge ben.

Nicolai Meyers fejlaflevering gav Tjekkiet en friløber fire minutter før tid, men igen stod Dahm i vejen og pressede dermed kampen ud i overtid.

Her så det ud til at blive kostbart, at Frederik Storm pådrog sig endnu en dansk udvisning. For denne gang udnyttede tjekkerne overtallet, og med blot 23 sekunder tilbage scorede Filip Hronek, det han troede var sejrsmålet.

Men efter et langt videogennemsyn annullerede dommerne scoringen og trak i første omgang det danske hold op af VM-graven.

Det holdt dog kun til straffeafgørelsen, hvor tjekkerne viste stor sikkerhed.

Kilde: /ritzau/