Alcaraz er i US Open-semifinale efter episk femsætsdrama

Carlos Alcaraz er klar til semifinalen i US Open, efter at han slog Jannik Sinner i drama på over fem timer.
Carlos Alcaraz slog Jannik Sinner efter et drama på mere end fem timer.
Carlos Alcaraz slog Jannik Sinner efter et drama på mere end fem timer.

112Nyt Redaktion,

08/09/2022

Den 19-årige spanske komet Carlos Alcaraz er klar til US Open-semifinalen og dermed sin første semifinale i grand slam-sammenhæng.

Det blev en kendsgerning, da han i et episk drama besejrede den 21-årige italiener Jannik Sinner med cifrene 6-3, 6-7, 6-7, 7-5, 6-3.

Kampen varede 5 timer og 15 minutter og var dermed tæt på at blive den længste nogensinde i US Open. Rekorden er fra 1992, da Stefan Edberg slog Michael Chang i en kamp, der strakte sig over 5 timer og 26 minutter.

Alcaraz og Sinner er to af de største unge stjerner på herrernes tour, og de leverede en fænomenal kamp, der vil blive husket i mange år.

På skift leverede de tennis på ufatteligt højt niveau, og det var hjerteskærende, at kampen skulle have en taber.

Sinner lignede en vinder i fjerde sæt, hvor han endda havde en matchbold, men Alcaraz leverede et stort comeback.

Det blev noget af et nattedrama, da kampen lokal tid i New York sluttede klokken 02.50.

Efter flere favoritters fald er tredjeseedede Alcaraz regnet som favoritten til at vinde turneringen, men Sinner, der var seedet som nummer 11, var blot et point fra at levere overraskelsen.

Længe lignede det ellers de misbrugte chancers kamp for Alcaraz. I andet sæt var han ganske vist nede med et brud ved 3-5, men han kæmpede sig tilbage og spillede sig til fire sætbolde ved 6-5.

Alcaraz missede dog dem alle og endnu én i den efterfølgende tiebreak, som i stedet gik til Sinner med dramatiske 9-7.

Også i tredje sæt lå han i en favorabel situation, da han brød til 6-5. Her kunne han serve sættet hjem, men Sinner brød tilbage.

Italieneren var helt ustyrlig i denne periode. Han vandt tiebreaken med 7-0 og satte i alt en stime på 12 vundne bolde sammen.

Alcaraz fik den først stoppet ved 0-40 i fjerde sæts første parti, men han kunne ikke forhindre Sinner i at bryde til 1-0.

Foran med 2-1 i sæt og ovenpå med et brud lignede det sejr til Sinner.

Alcaraz kæmpede sig tilbage på 3-3, men blot for at blive brudt rent i det efterfølgende parti.

Ved 5-4 kunne Sinner serve sejren hjem, og han kom også til en matchbold, men Alcaraz overlevede den og brød til 5-5. Nu havde spanieren total momentum og udnyttede det til at fremtvinge et femte og afgørende sæt.

Også i femte sæt førte Sinner med et servegennembrud ved 3-2. Men derfra havde Alcaraz mest tilbage i tanken. Han vandt de næste fire partier og faldt om i glæde på banen, da den sidste bold var spillet.

Nu venter fredag en semifinale mod amerikaneren Frances Tiafoe, der i ottendedelsfinalen slog Rafael Nadal. Han banede sig vej til semifinalen ved at slå russiske Andrey Rublev.

Kilde: /ritzau/

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen