Krimi podcast har vundet stor popularitet

krimi podcast

Krimierne er over Danmark

Krimigenren har vokset sig enormt stor i Danmark. Kigger man ind ad vinduet i de danske hjem, er det ofte en krimiserie, der glider over skærmen. Og udforsker du de danske bøger på charterferierne, er det heller ikke sjældent, at der er tale om en krimibog. Derfor er det naturligvis også nærliggende, at podcast krimi er blevet så populært, som det er. 

En podcast er en lydoptagelse, som du kan lytte til over dine elektroniske devices. Typisk vil en podcast blive udgivet i afsnit og sæsoner, fuldstændig som du kender det fra serier. Forskellen er blot, at der ikke følger billeder med på skærmen. Stemmer, musik og spændingslyde er således de værktøjer, som podcast har at arbejde med. 


Fordelen ved at høre krimi podcast

De fleste mennesker har i dag en utrolig travl hverdag. Hvis dette er tilfældet for dig, kan det være svært at have tid til at fordybe sig i en krimibog eller en krimiserie. Her er det, at det smarte aspekt ved podcast kommer ind i billedet. Da du udelukkende skal lytte til fortællingen, betyder det altså, at du har dine hænder frie til at lave andre ting. 

Dermed kan du sagtens lytte til en krimi podcast, mens du laver mad eller gør rent. Og det er ligeledes brugt af mange folk at høre podcast, når de kører i bil, bus eller på cykel. På den måde får du nemlig en god historie til rejsen, uden at du gambler med din egen og andres sikkerhed. 

En podcast kan i princippet handle om alt. Det vigtigste er blot, at historien bliver fortalt på spændende vis. Derfor er det heller ikke svært at forstå, at så mange danskere er blevet glade for krimi podcast. Her er der nemlig for alvor tale om historier fyldt med spænding!


En krimi podcast er ofte true crime 

Krimi podcast er der udgivet mange af de seneste par år - et godt eksempel er f.eks. podcast serien mørkeland. Netop i disse podcast krimi er der ofte tale om true crime. Det vil altså sige, at episoderne handler om forbrydelser, der rent faktisk er begået i virkeligheden. 

En krimi podcast kan lige så godt være en fiktiv historie som fortælles. Med de mange krimi podcast, der er blevet udgivet, er det dog sjældent den fiktive krimi, der har gjort sig gældende. Online findes der timevis af krimi podcast, som behandler virkelige kriminalsager både fra Danmark og fra udlandet.

Det kan skabe en hel del mere spænding og fascination at vide, at den historie, der bliver fortalt i den pågældende krimi podcast, har fundet sted i virkeligheden. Denne autenticitet er nemlig også med til at skabe intensitet. Således er det bare om at slå ørene ud og lade dig underholde af krimi podcast. 


Må forbrydelser bruges som underholdning i krimi podcast?

Netop fordi der ofte er tale om true crime i krimi podcast, har der været en heftig debat, hvor der stilles spørgsmålstegn ved, om mord må bruges som underholdning. På den ene side står en gruppe, der synes, at det er usmageligt at tage kriminalsager op blandt andet af hensyn til dømte, mistænkte og pårørende. 

Dog er det ikke til at tage fejl af. True crime krimi podcast har utrolig mange lyttere. Noget tyder på at fascinationen trods alt er større end de etiske overvejelser. Som modargument er det da også blevet fremstillet, at bare fordi krimi podcast er underholdning kan sagerne stadig godt frembringes med en stor grad af seriøsitet og oplysning. Der er nemlig også en vigtighed i at vise de mørke sider af menneskenes sind. 


Her kan du finde krimi podcast

Det er ikke svært at komme i gang med at lytte til podcast krimi. De populære krimi podcast findes nemlig overalt, og derfor er det bare om at gribe din mobil. Du kan blandt andet lytte til DR podcast krimi inde i DRs radioapp, men det er ligeledes muligt at finde dine podcasts andre steder. 

Der findes et væld af podcast apps både til iPhone og Android. Vil du gerne i gang med at lytte til krimi podcast, kan det derfor være en god idé at tjekke disse ud. Desuden findes der en lang række podcast i iTunes og på Spotify. 

Krimi podcast er virkelig lette at komme i gang med, fordi de ofte er gratis. Det kan være, at du må finde dig i nogle enkelte reklamepauser, men ofte er dette ikke engang tilfældet. Med krimi podcast er der altså tale om gratis underholdning, som du kan have med dig alle vegne. Så bliver det da vist ikke meget bedre! 


Lyt til de bedste podcast krimi

Efterhånden som du får lyttet dig igennem nogle podcast krimi, finder du sandsynligvis også ud af, hvad du kan lide, og hvad der ikke falder så meget i din smag. Er du helt på bar bund, kan det dog være en god idé at smutte en tur på internettet. 

Online er det nemlig altid muligt at finde diverse lister over de bedste krimi podcast. Vil du gerne have en god historie i ørerne, kan det altså være smart at vælge en krimi podcast fra disse lister. Får du ikke valgt rigtigt i første omgang, er det jo bare om at prøve lykken med et andet krimi podcast. 


Udenlandske krimi podcast kan også være gode!

Skal du lytte til en krimi podcast, er det naturligt, at du først søger mod de danske udgivelser. Dog bør du ikke glemme, at der findes mange flere krimi podcasts end disse. De udenlandske krimi podcast kræver naturligvis, at du taler det pågældende sprog. Dog er der mange podcast krimi på engelsk, hvor de fleste kan følge med. 

En engelsk podcast krimi kan være interessant, hvis du vil høre om nogle af de største kriminalsager. Med en engelsk krimi podcast får du desuden mulighed for at øve dine sprogkundskaber. Dermed er der mulighed for at slå to fluer med ét smæk; spændende historier og engelsklektioner!


Der udkommer hele tiden nye episoder

Har du forelsket dig i krimi podcast, er der gode nyheder til dig. Der er nemlig utrolig mange podcast krimi, hvor der udkommer nye episoder hver uge. Det vil sige, at du godt nok skal vente nogle dage mellem de forskellige afsnit, men til gengæld løber du aldrig tør. 

Vil du have mulighed for at lytte til podcast krimi hver dag, handler det altså blot om at finde et par forskellige podcast. Bliver disse podcasts ved med at udgive nye episoder, ja så kan du jo se frem til god underholdning i lang tid fremover!