Døgnrapporten viser døgnets seneste hændelser

døgnrapporten

I døgnrapporten beretter politiet om det sidste døgns hændelser. Således kan du gå ind at læse op på, hvad der er sket i dit nærområde. Foruden døgnets forbrydelser finder du desuden gode råd fra politiet i døgnrapporten. Disse råd kan forhåbentlig være med til at mindske risikoen for, at du bliver offer for kriminalitet.


Hvad er døgnrapporten?

Døgnrapporten er et uddrag af det seneste døgns hændelser, som udgives af politiet. Døgnrapporten er offentlig tilgængelig, og dermed har du mulighed for at se et uddrag af den kriminalitet, der er blevet begået det sidste døgn. 

Du bør dog være opmærksom på, at ikke alle politikredse udgiver døgnrapporter. Bliver døgnrapporten ikke udgivet i den politikreds, som varetager dit nærområde, har du altså ikke mulighed for at se, hvad der er sket i nærheden af dig. Dog har du stadig mulighed for at holde øje med, hvad der sker i andre dele af landet. 


I døgnrapporten kan du finde de sidste døgns anmeldelser

Har du aldrig læst døgnrapporten før, kan det være svært at forestille sig, hvad der egentlig står skrevet her. Det er da heller ikke til at gisne om dagens døgnrapport, da der i sagens natur vil være stor forskel på døgnrapporten fra dag til dag. 

De ting, der står i døgnrapporten, er blandt andet, hvis der har været indbrud. Her kan kønnet på tyven samt alderen eller gerningsstedet være oplyst. Det kan også være, at sagen er blevet beskrevet i nærmere detaljer. 

Foruden indbrud kan døgnrapporten ligeledes berette om flugtbilister, spirituskørsel, brand eller uro og uorden. Kort sagt er der altså tale om alle de forbrydelser, som folk kan blive anmeldt for. Således har du mulighed for at se, om der er sket noget i dit område inden for det sidste døgns tid.


Døgnrapporten er inddelt i geografiske områder

Det ville være rimelig uoverskueligt, hvis alle hændelser skulle skrives ind i den samme døgnrapport. Derfor er døgnrapporterne opdelt i de forskellige politikredse. På den måde kan du for eksempel finde frem til døgnrapporten Sydøstjyllands politi, Fyns politi døgnrapporten eller døgnrapporten København.

Dermed kan du forholdsvis nemt tjekke, om der har været nogle hændelser i dit område i det sidste døgn. Det kan også være, at du har været vidne til en hændelse, som du vil læse mere om. Hvis dette er tilfældet, kan det være, at du kan finde hændelsen inde på døgnrapporten.


Du kan få mere viden fra døgnrapporten

Måske er du interesseret i politiarbejde, og i dette tilfælde kan det være interessant at følge med i døgnrapporten. Mange mennesker tjekker dog ikke døgnrapporten hver dag, men alligevel kan den komme dig til gode. 

Det kan for eksempel være, at du har hørt udrykning uden for dit hus hele dagen, eller at du så en stor gruppe politifolk på vejen hjem. I dette tilfælde kan det være rart at vide, hvad der er hændt. Ved at vide, hvilken begivenhed der har fundet sted, kan det nemlig være, at du kan få mere ro i maven. 

En hændelse som et røveri kan for eksempel også betyde, at en forretning holder midlertidigt lukket. Hvis du har mistanke om, at dette er tilfældet, kan du kigge på døgnrapporten. På den måde slipper du for at gå forgæves, hvis du havde planlagt at aflægge forretningen et visit. 


Politiet deler ud af gode råd

Døgnrapporten har først og fremmest til formål at afdække, hvilke hændelser der er sket i den pågældende politikreds i det seneste døgn. Dog bliver døgnrapporten også brugt på andre måder. Politiet er nemlig skarpe til at skrive gode råd på deres døgnrapporter. 

Har der for eksempel været en hændelse med tyveri fra biler, så du kan sagtens være heldig at finde et lille tekststykke med titlen “Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra bilen”. På den måde kan døgnrapporten altså også være med til at forhindre, at den samme forbrydelse finder sted gentagende gange. 


Du kan finde døgnrapporten online

Døgnrapporten bliver slået op på internettet. Det vil sige, at du både har mulighed for at tilgå døgnrapporten på din computer, telefon og tablet. På den måde kan du læse døgnrapporten, uanset hvor du befinder dig, så længe du har adgang til internettet. 

Netop fordi døgnrapporten bliver slået op på internettet, har du altså også mulighed for at læse døgnrapporten fra andre politikredse end din egen. Dermed kan du sagtens læse døgnrapporten Slagelse eller døgnrapporten Randers selvom du for eksempel bor i Hillerød. 


Du kan læse uddrag af døgnrapporten fra ældre dato

Døgnrapporten, eller uddrag af døgnrapporten som det i virkeligheden er, bliver liggende online. Det betyder, at du har mulighed for ligeledes at undersøge, hvilke hændelser der har fundet sted de forgangne dage. Kan du huske datoen for en forbrydelse, har du altså mulighed for at kigge tilbage i de mange døgnrapporter. 

Dette kan være interessant, hvis du selv har været involveret i et uheld, eller hvis du har spottet en person, der handlede mistænkeligt, og du derved gerne ville vide, om der rent faktisk var tale om en forbrydelse. På den måde kan døgnrapporten gøre dig meget klogere, og du behøver altså ikke at lade dig begrænset af de hændelser, der er sket inden for de sidste 24 timer. 


Du har mulighed for at abonnere på døgnrapporten

Hvis du er blevet optaget af døgnrapporten, har du mulighed for at oprette et abonnement. På den måde kan du modtage døgnrapporten fra de forskellige politikredse på mail. Således kan du hele tiden holde dig opdateret på de hændelser, der sker. Hvis du vil tilmelde dig, kan du gøre dette inde på politiets hjemmeside. 

Foruden døgnrapporter fra de forskellige politikredse, kan du også abonnere på andre nyheder fra politiet. Dette gælder blandt andet lokale og landsdækkende nyheder, efterlysninger, beredskabsmeddelelser og arrangementer. 


Døgnrapporten kan virke betryggende

Som borger kan det være rart at vide, at politiet er der til at klare skærene. Derfor kan det også være betryggende at følge politiets arbejde gennem døgnrapporten. I hverdagen ser du sandsynligvis ikke politiet i aktion. Derfor kan det virke som en forholdsvis skjult verden. 

Ved at læse døgnrapporten kan du således blive klogere på nogle af de sager, som politiet tager sig af. De største sager vil naturligvis også blive bragt i medierne. Dog tager politiet sig af langt mere, end hvad man kan finde i nyhederne. Derfor kan døgnrapporten være en sand øjenåbner. Hvem ved? Måske finder du ud af, at politiarbejde er lige noget for dig. 


Relaterede links: https://112nyt.dk/wiki/112-app-sender-automatisk-din-position