112 app sender automatisk din position

122 app’en er en applikation til din telefon, som du kan bruge i tilfælde af et uheld. Gennem app’en kan du nemlig starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende din nuværende position. På den måde har du mulighed for at tilkalde hjælp hurtigt og sikkert.
112 app

112Nyt Redaktion,

27/05/2020

Danmarks officielle 112 app er et supplement til smartphonebrugere

Det er vigtigt at slå fast, at 112 app’en ikke på nogen måde erstatter det gode, gammeldags opkald. Hvis uheldet er ude, kan du derfor stadig taste 1-1-2 på din telefon og ringe op til alarmcentralen. Her skal du komme med de nødvendige oplysninger ved uheldet, som det altid har gjort sig gældende ved et uheld. 

112 app’en er derfor udelukkende en metode til at gøre dette opkald nemmere for dig selv. Benytter du app’en bliver din position nemlig automatisk sendt til alarmcentralen. Således behøver du ikke at forklare, hvor du befinder dig, og dermed kan hjælpen hurtigt finde frem til den rette destination. 


112 app’en er smart, hvis du er i tvivl om din placering

Det er aldrig til at sige, hvornår uheldet er ude. Sker der for eksempel et uheld, mens du befinder dig ude i naturen, kan det være svært at vide, hvilken adresse du skal oplyse. I dette tilfælde er 112 app’en en stor hjælp. Her bliver din position nemlig automatisk sendt, og du skal derfor ikke bekymre dig om by og vejnavn. 

Selvom 112 app er enormt smart, udfases den fra årsskiftet 2019/2020. Dette skyldes ikke, at teknologien ikke fungerer – tværtimod. Det har nemlig vist sig som en stor hjælp, at placeringen bliver sendt til alarmcentralen. Derfor sender alle telefoner med Android eller IOS styresystemer automatisk deres position fra årsskiftet. Således er dette ikke længere udelukkende en funktion, der gør sig gældende for folk, der har downloadet 112 app’en. 


Alarm 112 app erstattes af AML 

I dag er det ikke kun gennem den smarte 112 app, at din position bliver sendt til alarmcentralen. Ringer du 1-1-2 over din smartphone med Android- eller iOS-styresystem, vil alarmcentralen nemlig automatisk modtage din position. Det er Hovedstadens Beredskabs IT-afdeling, der har stået bag udviklingen af denne funktion. 

Den smarte funktion går under navnet AML, hvilket står for Advanced Mobile Location. Ringer du 1-1-2 kan du stadig forvente, at alarmoperatøren spørger ind til din adresse og etage, hvis dette er relevant. Vil du være sikker på, at AML fungerer optimalt, er det en god ide at opdatere din smartphone til den nyeste version af styresystemet. 


AML har styr på din personlige data

Med alarm 112 app havde du selv mulighed for at bestemme, om du ville afgive din position til alarmcentralen. I dag bliver din position automatisk sendt, når du ringer 1-1-2, og dette betyder altså, at alarmcentralen vil modtage personlige data fra dig. 

Dog har du intet at frygte. Når dit opkald til alarmcentralen er afsluttet, vil du nemlig modtage en SMS fra alarmcentralen. I denne SMS står det beskrevet, hvordan din personlige data bliver behandlet. Således kan du vide dig tryg i forhold til, at din data ikke bliver brugt på uhensigtsmæssige måder. 


AML har gjort teknologien mere præcis

Har du brug for at foretage et alarmopkald, bør du udelukkende være glad for, at 112 app Danmark og senere AML er blevet udviklet. Dette har nemlig ført til, at teknologien er blevet meget mere præcis i forhold til at bestemme din position. 

Tidligere var det sådan, at alarmcentralen modtog din position ud fra telefonens position i forhold til telemasterne. Denne funktion var absolut en hjælp, men der var ligeledes tale om en noget usikker teknologi. 

Ved hjælp af AML kan din position fastlægges meget mere præcist. I et givent tilfælde blev telefonens position bestemt inden for en radius af 279 meter med den gamle teknologi, mens den blev bestemt inden for en radius af 12 meter med den nye teknologi. Som du kan høre, er det meget lettere for alarmcentralen at drage nytte af den smarte teknologi i dag. 


112 app kan give redningsfolk livsvigtige sekunder

Når uheldet er ude, kan hvert sekund være afgørende. Hvis du befinder dig et sted, hvor du kender den præcise adresse, kan du lynhurtigt oplyse denne til alarmoperatøren. Det er dog aldrig sikkert at vide, hvornår uheldet finder sted. Derfor kan det også sagtens være, at du har brug for at tilkalde hjælp til et sted, hvor du ikke kender adressen. 

Før i tiden kunne dette betyde, at der skulle bruges værdifulde minutter på at finde ud af, hvor man befandt sig i verden. I dag er dette ikke længere nødvendigt. Da din position automatisk bliver sendt til alarmcentralen, kan hjælpen blive sendt hurtigt afsted, uanset hvor du befinder dig. I dag er det ikke længere nødvendigt at have 112 app’en downloadet. Har du en smartphone med Android eller iOS styresystem, vil din position nemlig automatisk blive sendt. 


Hvad sker der, når du ringer 1-1-2?

Uanset om du gør brug af Danmarks officielle 112 app, eller du blot taster 1-1-2 på din telefon, vil en alarmoperatør besvare dit opkald. Her vil du typisk blive spurgt om, hvad der er sket, hvilken hjælp der er brug for, og hvor mange der er kommet til skade. Ved hjælp af den smarte funktion vil din position automatisk sendes til alarmcentralen. 

Det kan dog være, at du stadig bliver spurgt, hvor hjælpen skal sendes hen. Dette kan også være opklarende spørgsmål som for eksempel, hvilken etage du befinder dig på. Hvis der er akut behov for politi, vil dit opkald blive viderestillet til politiets vagtcentral. 1-1-2 bliver betjent af tre alarmcentraler, der er placeret i Århus, Slagelse og København. 


Hvornår skal du ringe 1-1-2?

Uanset om du har din 112 app downloadet eller ej, er det altid en god idé at være klar over, hvornår du skal ringe 1-1-2. Hvis du handler på den rigtige måde, kan hjælpen nemlig nå frem hurtigst muligt. Du skal blandt andet ringe 1-1-2, hvis du har brug for akut hjælp fra ambulance, politi eller brandvæsen. 

Det kan for eksempel være i tilfælde af et trafikuheld, hvor der er tilskadekomne, i tilfælde af brand, eller hvis du ser et indbrud, hvor tyven stadig er til stede. Du kan både ringe 1-1-2 fra din mobil og fra din fastnettelefon. Desuden kan du ringe fra alle EU-lande, og så er det helt gratis – både hvis du ringer fra din 1-1-2-app, eller hvis du selv indtaster numrene manuelt. 


Læs også: https://112nyt.dk/wiki/dognrapporten-viser-dognets-seneste-hendelser 


Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen