Tidligere Tour-vinder Egan Bernal vinder Giro d'Italia

24-årige Egan Bernal forsvarede sin førertrøje på sidste etape af Giroen. Det er hans anden grand tour-sejr.
Efter 21 etaper i Italien kan Egan Bernal (Ineos) nu kalde sig vinder af Giro d'Italia.
Efter 21 etaper i Italien kan Egan Bernal (Ineos) nu kalde sig vinder af Giro d'Italia.

112Nyt Redaktion,

30/05/2021

Colombianske Egan Bernal (Ineos) vandt cykelløbet Giro d’Italia.

Det står klart, efter han forsvarede førertrøjen på søndagens enkeltstart.

De to andre pladser på podiet går til Damiano Caruso (Bahrain) og Simon Yates (BikeExchange), der endte henholdsvis et minut og 29 sekunder og fire minutter og 15 sekunder efter Bernal i det samlede regnskab.

- Jeg kan slet ikke beskrive, hvordan jeg har det lige nu, siger Bernal i et tv-interview efter sejren.

- Jeg plejer altid at lide på enkeltstarter, men i dag var en speciel én. Jeg tænkte bare, at jeg ikke måtte lave nogen fejl og tabe Giroen i et sving.

Den 30 kilometer lange enkeltstart til Milano, der afsluttede årets Giro d’Italia, blev vundet af verdensmesteren Filippo Ganna (Ineos).

Han var så velkørende, at han vandt enkeltstarten på trods af en punktering med få kilometer til mål, hvor italieneren måtte skifte cykel.

Også enkeltstartens nummer to, Rémi Cavagna (Quick-Step), var uheldig. Franskmanden styrtede ind i barrieren med under en kilometer til mål, hvilket kostede ham sejren. Han sluttede 12 sekunder efter Filippo Ganna.

Egan Bernal blev nummer 24 på enkeltstarten. Hans nærmeste konkurrent Damiano Caruso blev nummer 17 og hentede dermed lidt tid ind på Bernal.

Giro d’Italia-sejren er 24-årige Bernals anden grand tour-triumf. I 2019 vandt han Tour de France, som den yngste nogensinde på daværende tidspunkt.

Efter Tour de France-sejren var det dog småt med store sejre for colombianeren, indtil hans to etapesejre og den samlede sejr i årets Giro.

Ved Tour de France-forsvaret i 2020 udgik Bernal efter 16. etape, hvor han blot lå nummer 16 i klassementet. Han kæmpede med rygproblemer, som har hængt ved siden, men med Giro-sejren er den gamle Egan Bernal officielt helt tilbage.

Colombianeren overtog den lyserøde førertrøje på 9. etape, som han vandt, og han lå i spidsen af løbet lige siden. Det blev til yderligere en bjerg-etapesejr på 16. etape.

De to etapesejre var hans første i en grand tour nogensinde.

Ud over den samlede sejr er Egan Bernal også vinder af løbets ungdomskonkurrence. Pointtrøjen gik til Peter Sagan (Bora), mens Geoffrey Bouchard (Ag2r) vandt bjergtrøjen.

De to danske deltagere, Mikkel Honoré (Quick-Step) og Christopher Juul-Jensen (BikeExchange), gennemførte begge Giroen.

Kilde: /ritzau/

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen