Tuchel hylder modige Chelsea-spillere efter CL-sejr

Tyske Thomas Tuchel regner med, at han snart får en ny kontrakt med Chelsea takket være Champions League-sejr.
Thomas Tuchel (i midten) omfavner Christian Pulisic (til højre) efter Chelseas sejr over Manchester City i finalen i Champions League.
Thomas Tuchel (i midten) omfavner Christian Pulisic (til højre) efter Chelseas sejr over Manchester City i finalen i Champions League.

112Nyt Redaktion,

30/05/2021

Chelsea-manager Thomas Tuchel mener, at spillernes mod var en af nøglerne til, at holdet lørdag vandt Champions League-finalen over Manchester City.

Det siger han til BT Sport efter 1-0-sejren.

- Spillerne var opsat på, at vi skulle vinde. Vores plan var at være en sten i skoen på dem. Jeg opfordrede (før kampen, red.) alle til at træde i karakter, slå sig løs og til at være modige og skabe kontramuligheder, siger den tyske træner og tilføjer om opgøret:

- Det var en hård fysisk kamp, og alle måtte hjælpe hinanden, siger han.

Særligt defensivt imponerede Chelsea stort, og efter at de 90 minutter var slut, viste statistikken, at Manchester City bare havde haft en afslutning inden for målrammen.

Sejren i Champions League er kulminationen på en sæson, hvor Thomas Tuchel for alvor har fået vendt Chelseas resultater, siden han overtog holdet i midten af sæsonen.

Finalen lørdag var desuden tyskerens anden i træk i Europas fornemmeste klubturnering, efter at han sidste år sad ved roret hos Paris Saint-Germain, da holdet tabte 0-1 til Bayern München i finalen.

- Jeg er så taknemmelig for at være kommet i finalen igen. Jeg følte, at det var anderledes den her gang, og at det var tættere på. At dele denne følelse med alle er utrolig. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal føle, siger Tuchel til BT Sport.

Han antyder samtidig, at sejren formentlig betyder, at han snart får forlænget den 18 måneder lange kontrakt, han underskrev med Chelsea den 26. januar i år.

- Jeg er ikke 100 procent sikker, men måske har jeg allerede sikret mig en ny kontrakt med den sejr. Min agent sagde noget om det, men lad os lige dobbelttjekke det, siger den glade tysker spøgefuldt efter kampen.

Det er anden gang, at Chelsea vinder Champions League. Første gang var i 2012.

Kilde: /ritzau/

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen