Politi rykkede ud til sag om våben - fandt en legetøjspistol

Politiet rykkede talstærkt ind i Kongensgade i Esbjerg efter anmeldelse om våbenbesiddelse.
Det var i mange timer uvist, hvorfor politiet var til stede i Kongensgade i Esbjerg. Det viste sig dog at dreje sig om en legetøjspistol. (Arkivfoto)
Det var i mange timer uvist, hvorfor politiet var til stede i Kongensgade i Esbjerg. Det viste sig dog at dreje sig om en legetøjspistol. (Arkivfoto)

112Nyt Redaktion,

28/05/2021

Et hold af kampklædte betjente troppede fredag formiddag op i Kongensgade i Esbjerg, efter at en borger anmeldte det, der kunne ligne en person i besiddelse af et våben.

Det viste sig dog, at der var tale om en legetøjspistol, oplyser politiet fredag eftermiddag på Twitter.

- Vi har været massivt til stede i Kongensgade i Esbjerg i forbindelse med en sag om mulig ulovlig våbenbesiddelse samt trusler. Vi har foretaget ransagning. Der var dog ikke tale om et ægte våben, men en legetøjspistol, skriver politiet.

Selv om det viste sig, at der blot var tale om en legetøjspistol, er en mand i sagen sigtet for trusler mod en bekendt, oplyser politiet.

- Det store politiopbud og afspærringen kan se voldsom ud, men Sydjyllands Politi tager naturligvis sådanne anmeldelser alvorligt. Vi er dialog med ejeren af legetøjspistolen. Vedkommende er fortsat sigtet for trusler mod en bekendt, lyder det.

Ifølge JydskeVestkysten var der i adskillige timer afspærret fra Jyllandsgade til Smedegade og fra Skolegade til Borgergade. Der var betjente på alle gadehjørner.

Bekymrede borgere henvendte sig undervejs til politiet for at høre, om der var tale om en bombetrussel, skrev politiet klokken 11.

Anmeldelsen kom klokken 09.27, og først klokken 13.33 var afspærringen i Kongensgade ophævet.

Det er uvist, hvordan episoden med legetøjspistolen har udspillet sig, og hvorfor en mand er sigtet for trusler mod en bekendt.

Kilde: /ritzau/

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen