Rigmand forudså virusudbrud: Se hans skræmmende advarsel her

I en tale fra 2015 forudser milliardæren Bill Gates det nuværende udbrud af coronavirus. Videoen af hans tale går nu verden rundt.
Milliardær og Microsoft-grundlægger Bill Gates forudså udbruddet af coronavirus i en tale i 2015. (Foto: Screenshot fra TED's YouTube-kanal)
Milliardær og Microsoft-grundlægger Bill Gates forudså udbruddet af coronavirus i en tale i 2015. (Foto: Screenshot fra TED's YouTube-kanal)

112Nyt Redaktion,

19/03/2020

Coronavirus-pandemien har vendt hele verden på hovedet og har allerede nu haft betydelige konsekvenser med tusindvis af dødsfald, blødende aktiemarkeder og lukkede storbyer.

Udbruddet af coronavirus kan virke til at være kommet ud af ingenting, men faktisk forudså milliardæren og Microsoft-grundlæggeren Bill Gates udbruddet allerede i 2015.

I en tale med overskriften "The Next Outbreak? We're Not Ready", på dansk "Det næste udbrud? Det er vi ikke forberedt på", advarede han om, at den største trussel mod menneskeheden er netop et virusudbrud.

Da han var barn, var det risikoen for atomkrig, der udgjorde den største trussel, fortæller Bill Gates. Det har siden ændret sig, mener han.

- Hvis der er noget i løbet af de kommende årtier, der slår 10 millioner mennesker ihjel, bliver det snarere en meget smitsom virus end en krig, lød det i 2015 fra Microsoft-grundlæggeren, der har en formue på næsten 700 milliarder kroner.

Bill Gates tale tog udgangspunkt i udbruddet af ebolavirus, der rasede tilbage i 2015. I talen fortæller han, at vi slet ikke er forberedt på at håndtere et virusudbrud, og at vi bør handle, mens tiden stadig er til det.

- Der er ingen grund til at gå i panik. Der er ingen grund til at hamstre poser med pasta eller gemme sig i kælderen, men vi er nødt til at komme i gang med forberedelserne, for tiden er ikke på vores side, lød advarslen dengang fra Gates.

Under coronavirus-pandemien i år har Bill Gates udtrykt, at han frygter at coronavirus vil udvikle sig til "århundredets virus". Derfor har han opfordret verdens regeringer til handling.

Om det er for sent at gøre noget ved virusudbruddet, må tiden vise. I mellemtiden kan du se den næsten profetiske tale fra Bill Gates herunder.

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen