Her begyndte corona: Nu genåbner Kina dyremarkeder

De eksotiske dyremarkeder med levende dyr, som menes at være årsagen til coronavirus, begynder at genåbne på tværs af Kina.
Foto: Hector Retamal/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Hector Retamal/AFP/Ritzau Scanpix

112Nyt Redaktion,

04/04/2020

De kontroversielle dyremarkeder i Kina er begyndt at åbne igen, erfarer Sky News Australia. Dyremarkederne i Wuhan, hvor udbruddet menes at have startet er stadig lukkede.

Det er dog ikke tendensen i hele Kina, hvor dyremarkederne åbner så småt igen, og det inkluderer også levende dyr på markederne.

I februar blev der fra kinesisk side udstedt et omfattende forbud mod salg og handel af levende dyr. Sidenhen har Kina lukket over 20.000 dyremarkeder pga. virussen.

Det afholder dog ikke dyremarkeder fra at genåbne her i slutningen af marts, og mange indbyggere flokkes til dyremarkederne, da nedlukningsforanstaltningerne er blevet mere afslappede på det seneste i Kina.

Kina har dermed ikke lært særligt meget af hele den her sundhedskrise, og at de allerede nu begynder at åbne dyremarkederne rundt om i Kina viser deres intolerance og manglende respekt overfor resten af Verden.

Både forskere, eksperter, politikere og dyreforkæmpere har udtalt at der er behov for et permanent forbud mod de kinesiske dyremarkeder.

Det er ikke første gang Kina er centrum i en sundhedskrise. SARS som udbrød i 2003, startede således fra flagermus på netop et dyremarked i Guangdong i Kina.

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen