Putin: Rusland snart klar med nyt supervåben

Den russiske leder siger, at Rusland er foran USA i udviklingen af ny type af højteknologiske våben.
Foto: Mikhail Klimentyev/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Mikhail Klimentyev/AFP/Ritzau Scanpix

112Nyt Redaktion,

15/06/2020

Rusland vil snart være i stand til at imødegå hypersoniske våben, som andre lande har udviklet, siger præsident Vladimir Putin søndag.

Den russiske leder siger, at Rusland er foran USA i udviklingen af den nye type højteknologiske våben, som flyver mindst fem gange hurtigere end lydens hastighed.

Hypersoniske missiler kan programmeres til uforudsigelige baner og foretage skarpe manøvrer, når de nærmer sig et mål. De kan følge fladere og langt lavere baner end ballistiske missiler.

USA og Rusland har udvidet deres forsvarskapaciteter, efter at flere nedrustningsaftaler fra den kolde krigs æra om våbenkontrol er brudt sammen. Spændingerne mellem Rusland og Vesten er samtidig taget til over en årrække.

Rusland opstillede sidste år dets første hypersoniske missiler, som er i stand til at medbringe atomvåben. Det amerikanske forsvarsministerium Pentagon har til hensigt at opstille hypersoniske missiler i begyndelsen eller i midten af 2020'erne.

- Formentligt vil vi have midler til at bekæmpe hypersoniske våben på det tidspunkt, hvor verdens førende lande har sådanne våben, siger Putin ifølge nyhedsbureauet RIA.

Mens Rusland og USA i det store og hele har samme antal atomvåben, så er Rusland ifølge Putin foran i udviklingen af avancerede våben.

Kreml har gjort moderniseringen af Ruslands strategiske nukleare styrker til en af dens højeste prioriteter, og der har været stor fokus på et nyt interkontinentalt våben, der kan flyve 27 gange lydens hastighed.

/ritzau/Reuters


Kilde:

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen