Netflix dropper omstridt dokumentar om Peter Madsen

Dokumentaren "Into the Deep" om den danske drabsmand Peter Madsen bliver alligevel ikke vist på Netflix.
Peter Madsen dræbte og parterede den svenske journalist Kim Wall i ubåden "UC3 Nautilus". Han har fået fængsel på livstid.
Peter Madsen dræbte og parterede den svenske journalist Kim Wall i ubåden "UC3 Nautilus". Han har fået fængsel på livstid.

112Nyt Redaktion,

22/04/2020

Netflix dropper at gøre dokumentaren "Into the Deep" om Peter Madsen tilgængelig på streamingtjenesten.

Det melder det svenske tv-program Kulturnyheterna på SVT.

Dokumentaren går tæt på den danske opfinder, der i 2018 blevet idømt fængsel på livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Filmen havde premiere på den amerikanske filmfestival Sundance i januar, og efter planen skulle den for første gang blive tilgængelig for et bredere publikum på Netflix senere i år.

Men efter at flere personer i dokumentaren har bedt om at blive klippet ud eller anonymiseret, har Netflix droppet planerne.

Kulturnyheterna har været i kontakt med filmens australske instruktør Emma Sullivan og producent Mette Heide, der henviser til Netflix.

Netflix bekræfter, at filmen ikke bliver tilgængelig på streamingtjenesten, men ønsker ikke at svare på, hvorvidt beslutningen skyldes kritikken af filmen.

Tidligere har Emma Sullivan sagt til filmmagasinet Ekko, at "alle deltagere frivilligt deltog i dokumentaren".

I anmeldelserne af filmen lød det blandt andet fra Ekko, at filmen går "helt tæt på ubådsmorderen Peter Madsens storhedsvanvid og personlighedskult".

Instruktøren var allerede i gang med dokumentaren, inden Peter Madsens drab på Kim Wall fandt sted.

Hun fulgte blandt andet de unge, der hjalp Peter Madsen med hans projekter som opfinder.

- Hun var som de andre blevet indfanget som en flue af en edderkop af hans karisma, humor, gåpåmod og intelligens. Hun var blevet en del af personlighedskulten og er derfor også den eneste, der med bare en smule berettigelse kan skildre den, lød det i Ekkos anmeldelse.

Kilde: /ritzau/TT

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen