Stor menneskemængde var samlet til Yahya Hassans begravelse

Op mod 300 mennesker var tirsdag mødt op på Vestre Kirkegård til den afdøde digter Yahya Hassans begravelse.
Digter Yahya Hassan blev tirsdag eftermiddag begravet på den muslimske gravplads på Vestre Kirkegård i Aarhus. Den 24-årige digter blev fundet død i sin lejlighed torsdag.
Digter Yahya Hassan blev tirsdag eftermiddag begravet på den muslimske gravplads på Vestre Kirkegård i Aarhus. Den 24-årige digter blev fundet død i sin lejlighed torsdag.

112Nyt Redaktion,

05/05/2020

I flot solskinsvejr blev Yahya Hassan - den blot 24-årige digter, der torsdag blev fundet død i sin lejlighed - begravet i Aarhus tirsdag eftermiddag.

Op mod 300 mennesker var mødt op på Vestre Kirkegård, hvor Yahya Hassans onkel imam Abu Khaleed stod i spidsen for ceremonien på den muslimske gravplads.

Ved ceremonien blev der blandt andet bedt en begravelsesbøn for Yahya Hassan.

Kulturrådmand i Aarhus Byråd Rabih Azad-Ahmad (R) holdt også en tale, inden digterens kiste blev lagt i graven.

Blandt de mange fremmødte var flere fremtrædende personer fra det danske kulturliv. Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, der havde et nært forhold til Yahya Hassan, var til stede.

Det samme var Simon Pasternak, redaktør for forlaget Gyldendal, der udgav Yahya Hassans bøger.

Østjyllands Politi var også til stede ved begravelsen. Bisættelser og begravelser er ikke omfattet af forsamlingsbuddet, der er indført for at bremse smittespredningen af coronavirus.

Myndighederne har dog opfordret til, at man også ved begravelser overholder de gældende regler om at holde fysisk afstand.

Østjyllands Politi kunne, kort efter at begravelsen var begyndt, konstatere, at der var "en del mennesker forsamlet ved Vestre Kirkegård i Aarhus" til en privat begravelse.

Alt forløb stille og roligt, og begravelsen var slut kort før klokken 15.

Det var Yahya Hassans mor, der torsdag fandt ham død i sin lejlighed.

Yahya Hassan er født og opvokset i et hårdt kvarter i det vestlige Aarhus, og opvæksten skulle blive et centralt tema i mange af hans digte.

Han udgav i 2013 digtsamlingen "Yahya Hassan", der blev den bedst sælgende digtsamling for en debutant nogensinde.

I 2019 udkom efterfølgeren "Yahya Hassan 2", der blandt andet er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Kilde: /ritzau/

Du har ikke tilstrækkelige rettigheder til at kommentere

Redaktionen