Odense vinder første DM-guld i kvindehåndbold

Med en sejr på udebane mod Viborg HK tog Odense Håndbold lørdag det danske mesterskab i kvindehåndbold.
For første gang i klubbens historie er Odense Håndbold dansk mester i håndbold.

112Nyt Redaktion,

29/05/2021

Odense Håndbold er dansk mester i kvindehåndbold efter en sejr på 30-26 over Viborg HK på udebane i andet finaleopgør.

Klubben vandt den første finalekamp på hjemmebane med 28-20 og kunne derfor blive dansk mester lørdag med en sejr eller uafgjort.

Den opgave klarede Odense, der dermed sikrede holdet sig det første danske mesterskab i klubbens historie.

Den fynske klub, der er trænet af Ulrik Kirkely, har tidligere vundet DM-sølv i både 2018 og 2020, mens det i 2019 blev til bronze.

Hele første halvleg var en tæt og skiftende affære, hvor først Odense havde en føring på to mål, inden Viborg mod slutningen af halvlegen kom foran med to.

Det fik Odense dog hurtigt vendt igen og endte med at gå til pause foran 14-12 efter en første halvleg med hele 17 tekniske fejl.

Odense bragte sig med det samme foran med fire i anden halvleg, men Viborg halede hurtigt ind igen.

Det lykkedes dog aldrig for Viborg at komme helt tilbage i opgøret, og med syv minutter tilbage på uret var Odense igen foran med fire mål.

Da tiden var gået, stod der fortsat en føring på fire mål til Odense på tavlen, der altså vandt opgøret 30-26.

Det skete med stor hjælp fra den hollandske stjerne Lois Abbingh, der scorede 12 mål i kampen.

Odense skiftede stort ud på holdet inden sæsonen, hvor 10 spillere sagde farvel, og ni spillere kom til.

På holdet er danske landsholdsspillere som Mia Rej, Mie Højlund, Rikke Iversen og Althea Reinhardt.

I grundspillet blev Odense nummer to efter de forsvarende mestre fra Team Esbjerg, som Odense senere slog ud i semifinalen.

Viborgenserne var i klubbens første finale siden 2014, hvor deres seneste DM-guld også skal findes.

Kilde: /ritzau/