kriminalforsorgen
Kriminalforsorgen vil begrænse kriminalitet

Kriminalforsorgen driver landets fængsler og fører tilsyn med dømte, der lever i frihed. Organisationen har til formål at begrænse kriminalitet. Dette er en opgave, som ligeledes gør sig gældende hos politiet, anklagemyndigheden og domstolen. Her i artiklen kan du blive klogere på Kriminalforsorgen og dens opgaver.

112 app
112 app sender automatisk din position

122 app’en er en applikation til din telefon, som du kan bruge i tilfælde af et uheld. Gennem app’en kan du nemlig starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende din nuværende position. På den måde har du mulighed for at tilkalde hjælp hurtigt og sikkert.

Peter Lundin
Peter Lundin

Mordet på Marianne Pedersen og hendes to sønner Brian og Dennis, vil sent blive glemt af den danske befolkning. Sagen huskes som en af de mest gruopvækkende drabssager i dansk historie, og med rette. Morderen kendes som Peter Lundin, men han har i dag skiftet navn til Thomas Kristian Olesen og var tidligere kendt som Bjarne Skounborg. Han afsoner i dag sin livstidsdom i Anstalten ved Herstedvester.

peter madsen
Peter Madsen

Ingen er i tvivl om, hvilken historie man taler om, når man nævner navnet Peter Madsen. En historie, der synes at være fiktion, men som udspillede sig for vores øjne i august 2017 og sendte chok-bølger gennem befolkningen: Historien om det bestialske mord på den svenske journalist Kim Wall.

seriemordere
Seriemordere vækker gru og fascination

Seriemordere har til alle tider vakt gru og fascination i mennesker. Det er svært at forstå, hvad der kan få nogle mennesker til at slå – ikke bare ét – men flere mennesker ihjel. Netop seriemord er derfor også en yndet tematik, når det for eksempel gælder bøger, serier og podcast.

krimi podcast
Krimi podcast har vundet stor popularitet

Krimigenren er enormt stor i Danmark, og i dag kan du få dit krimifix på mange forskellige måder. Du kan for eksempel læse en krimibog, se en krimiserie, eller du kan lytte til en krimi podcast. Der findes heldigvis mange af dem på markedet. Dermed kan du med garanti finde en podcast krimi, der falder i din smag.

krimiserier
Krimiserier får øjnene til at klistre på skærmen

Krimiserier, krimibøger, krimipodcast. Danskerne er vilde med spænding og fascinerende forbrydelser. Heldigvis findes der enormt mange gode krimiserier. Men hvad er det lige, der betegner en krimiserie? Og hvor finder du de bedste krimiserier? Læs med her og bliv klogere.

krimibøger
Krimibøger er fyldt med spænding

Der gemmer sig mange dygtige krimiforfattere i de Nordiske lande, som leverer krimibøger af en helt særlig kvalitet. Selvom krimibøger er en betegnelse, der bruges i flæng, dækker den faktisk over alt lige fra detektivromaner til psykologiske thrillere. Blandt andet af disse grunde, er det ikke svært at forstå, at krimibøger er en enormt populær genre i Norden. Måske er der en lille krimibogslæser gemt i dig?

døgnrapporten
Døgnrapporten viser døgnets seneste hændelser

Denne korte artikel vil hjælpe dig til bedre at kunne forstå hvad døgnrapporten er for noget, og hvad man kan bruge den til.

mørkeland
Mørkeland - er true crime usmageligt?

I denne artikel kan du læse om hvad mørkeland er for noget, hvem der står bag udsendelserne samt om true crime i virkeligheden er for usmageligt at lave underholdning ud af.